Sunday, April 6, 2014

ZenMate VPN Kurarak Twittera DNS'le Uğraşmadan Girmek





Twitter'a artık Dns ile'de girilmiyor, bu sebeple yapmanız gerekenlerden bahsedeceğim. HotVPN nedir VPN kurulumu nedir diye anlatmaktansa Twitter'a ulaşabilmeniz için en kısa yoldan VPN yapmaktan bahsetmek istiyorum. Telefonlarınızda Halen HotSpot Shiel kullanabilirsiniz(Avea Vodafone Turkcell için halen geçerli.) Ancak Bilgisayarda giriş yapmak için aşağıdaki adımları gerçekleştirin.

İnternet üzerinde biraz araştırma yapmışsanız bilirsiniz ki bu durumu aşabilmek adına VPN yani Özel ağ kullanmanız gerekmekte ancak bu işlem biraz karışık veya biraz abartılı gelebilir. Bu sebeple size en basit ve etkili hatta hız bakımından da gayet başarılı sayılabilecek bir eklentiden (Google Chrome için) bahsetmek istiyorum.

Bu sayede ne Güncel DNS adreslerini takip etmenize gerek kalacak nede ücret ödemenize.

Twitter'a rahatlıkla erişebilmek için Yapmanız gerekenler sadece bu uygulamayı Google Chrome'a eklemeniz ve ardından Twitter'a giriş yapmanızdır.

Ancak eskisine oranla hız bakımından biraz daha kısıtlı bir internete sahip olacaksınız. Yada özel bir ağ satın alarak hız ve limit yani kota bakımından da gayet başarılı VPN'lere uygun ücretli VPN'lere ulaşabilirsiniz. VPN kurulumun da sadece bir internet erişimini gerçekleştireceğiniz ip adresi kullanıcı adı ve şifre gereklidir. Bu türde Ayarları yapabilmek için internet üzerinde oldukça VPN kurulumu hakkında bilgi var ancak önemli olan sizin bu VPN'ni kurarken ihtiyacınız olan erişim bilgilerini ve şifreleri yani servis alacağınız güvenilir bir VPN satan firma. Ancak bunları sizlere anlatmaktansa ne paranıza ne vaktinize kıymak istemiyorum. Kurmak isteyenlerde Başlata VPN yazdılar mı kurulum ekranına girmek için gerekli program listelenecektir, ardından bir VPN adresinin bilgilerini girebilirler. (Tabi ellinizde varsa)

Şu Sayfadaki ZenMate adlı uygulamayı şu sayfadan edinebilirsiniz. 

Uygulamayı indirmek için sayfaya girdiğinizde GET ZenMate butonuna tıkladığınızda Eklenti Google Chrome Tarayıcınıza inmeye başlayacaktır. Ardından uygulama Google Chrome'da Sağ üst köşeye yerleşecek ve sadece sizden mail adresinizi girmenizi isteyecek.

Bu adımda lütfen doğru bir mail adresi kullanın çünkü size bir şifre oluşturacak ve bu şifre ile eklentiyi çalıştırabileceksiniz. Yani şifreniz bu olacak. Daha sonra bu şifre gerekli olacak ve bu şifreyi unuttuğunuzda da Forgot Password butonuna basarak yeniden şifrenizi mail adresinize isteyebilirsiniz.

Gelen Mail içerisinden Change Password ile yeniden şifre oluşturma işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

Daha sonra Google Chrome da bu uygulamayı şifrenizle açarak Twitter gibi erişimi kısıtlı sitelere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Twitter'ın kapatılıp durmasından da bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Ancak Eklentiyi açtıktan sonra biraz beklemeniz gerekir çünkü hemen bağlantı sağlanmıyor.

Ayrıca bu VPN uygulamasını istediğiniz zaman üzerine bir kez basarak açılan küçük pencerede off durumuna getirip internetinizi özel ağdan çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kaynak: Afolog

No comments:

Post a Comment