Sunday, April 6, 2014

BADEM ÇAĞLASIYLA YEMEK






Pazarlarda, marketlerde şükür görmeye başladık. Çocuklarımla televizyon karşısında tuza banıp banıp yemeye bayılıyoruz. Bugün görünce aklıma geldi, geçen bahar  etle yemeğini yapmıştım. Yanılmamışım resim arjivime bakınca...Denemek amaçlı yapmıştım fakat beklemediğim kadar lezzetli olmuştu. Etle yakışır mı endişesi yok desem yalan olurdu. Eşim benim kadar yenilikçi olmamasına rağmen tadını çok beğendi. Abartmıyorum arkadaşlar deneyin pişman olmayacaksınız.


 


malzemeler;


yarım kilo kuşbaşı et


1 adet soğan 2 diş sarımsak


1 adet kırmızı biber


1 adet yeşil biber


tuz, pulbiberi


300gr. badem çağlası


2 yemek kaşığı tereyağı


 





Etler kendi suyunu çekinceye kadar pişirilir kısık ateşte veya daha hızlı olsun isterseniz düdüklü tencerede pişirin..tereyağında soğanlar kavrulur, jülyen doğranmış biberler de eklenir. Etler de ilave edildikten sonra biraz daha  kavrulur. Pulbiberi, tuz ve rendelenmiş sarımsağıkta eklenir. En son yıkayıp çekirdeğini ayırdığımız


 badem çağlaları eklenir ve 5-6 dakika daha kavrulur. Daha sonra pilav eşliğinde afiyetle yenir.


 





 




No comments:

Post a Comment