Sunday, April 6, 2014

HASANPAŞA KÖFTESİ









Evde biz annelerin her gün hangi yemeği pişireceğimizi düşünmek epey vaktimizi alır. Hangi yemeği pişireceğimize karar verdik ama evdeki kuzucuklar o yemeği sevecek mi, zevkle yemek isteyecek mi? Bu sorular annelerin aklına takılır durur. Herkesin seveceği, şöyle eti sebzesi bir arada lezzetli bir şeyler yapmak istiyoruz da zaman zaman ne yapacağımızı bilemediğimiz bir ruh hali yaşıyoruz aslında. Bu durumu anında çözecek, herşeyi bir arada
nefis bir yemek tarifi veriyorum. İşte, yeğenlerimin ve evdekilerin çok sevdiği patates püresi ve et köftesi bir arada bu şirin ve şık köftelerde buluştu. Bir değil on parmaklarını birden yedi kuzucuklar... Evet, yapması sizden yemesi şirinlerden....

















MALZEMELER





Köfte Çanakları İçin:



  • 750 gr. yağsız kuzu kıyma


  • 2 adet orta boy rendelenmiş soğan


  • 1 adet yumurta


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


  • 2 tatlı kaşığı karabiber


  • Tuz




Patates Püresi İçin:



  • 4-5 adet orta boy patates


  • 1,5 çay bardağı sıcak süt


  • 50-70 gr. tereyağ


  • Tuz




Domates Sosu İçin:



  • 3 adet rendelenmiş domates 


  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • Karabiber


  • Tuz




Pürenin Üzeri İçin:



  • Rendelenmiş Kaşar veya dil peyniri




YAPILIŞI



  1. Köfte için olan malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. 15-20 dk. buzdolabında bekletin. Cupcake kalıplarını tereyağ ile yağlayın. Çanak olacak şekilde köfteleri kalıba yerleştirin. 


  2. 180 C'de 15 dk. pişirdikten sonra köftelerin içinde oluşabilecek fazla suyun gitmesi için köfteleri ters çevirin. 10-15 dk. daha pişince fırından alın.


  3. Domates sosu için rendelenmiş domatesleri yağda soteleyin. Fazla suyu gidince domates salçası, karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alın.


  4. Patates püresi için, patatesleri soyun ve suda haşlayın. Suyunu süzün; üzerine tuz ve tereyağını atın;  patates ezeceği ile patatesleri ezin. Bu arada çok sıcak sütü azar azar üzerine döküp ezmeye devam edin. Püre kıvamına gelince süt eklemesine son verin. 


  5. Köftelerin sığacağı bir Borcam veya fırın kabının tabanına domates sosunu yayın. 


  6. Üzerine çanak kısımları yukarı gelecek şekilde köfteleri dizin.


  7. Köftelerin içini patates püresi ile doldurun. Fırında 15-20 dk. pişirin.


  8. Üzerine kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına sürün.


  9. Peynirler kızarınca fırından alın ve sıcak servis yapın.






































No comments:

Post a Comment