Thursday, March 20, 2014

patlıcan saksı kebabı



patlican saksi kebabi 1







patlıcan saksı kebabı



Çoğu kişi gibi bende patlıcanı çok severim. Çocukluğumdan bu yana hiç bıkmadan sevdiğim bir sebzedir. Çok severim deyince de aklıma abimler geldi çocukken annem pişirdiği zaman çok mızmızlanırlar "damağım yandı" deyip çok şikayet ederlerdi.. Bende şaşkınlıkla izlerdim nasıl olur da böylesine nefis yemeği beğenmezler diye.. Davet sofralarınıza yakışacak yazdan kalma bir tarifim var bugün.. Beğenmeniz dileğiyle..






malzemeler


2 tane bostan patlıcanı (4 kişilik)


400 gr sotelik kuşbaşı et


2 tane kuru soğan


2 yemek kaşığı zeytinyağı


2 tane sivribiber


2 tane domates


1 yemek kaşığı salça


karabiber


tuz


rende kaşar peyniri


 


hazırlanışı


Patlıcanları ortadan ikiye bölüp hazırladığınız tuzlu suda 20 dk. kadar bekletin. Suyu süzüp iyice yıkayın ve kurulayın. Derin küçük bir tavaya patlıcanları kaplayacak kadar sıvı yağ koyup kızdırın ve her tarafını kızartın. Fırın kabına alarak kaşıkla içine bastırarak çukurlaştırın.


 


Soğanları yemeklik küçük doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Etleri ekleyip kavurun. Çekirdeklerini çıkardığınız biberleri küçük doğrayıp etlere ilave edin biraz daha kavurun. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik doğrayıp etlere ilave edin yumuşadığı zaman salçayı ekleyin. karıştırın. 1 su bardağı su ekleyip karabiber ve tuzla tatlandırın ve ocağın altını kısın. Etler suyu çekince ocaktan alın. Patlıcanlara eti bölüştürün.


 


2 yemek kaşığı tereyağı


2 yemek kaşığı un


1 su bardağı süt


tuz


Tereyağını eritin unu ekleyip 1-2 dakika unu kavurun. Sütü ekleyip koyulaşana kadar çırparak pişirin. Tuz ekleyip ocaktan alın.


 


Etlerin üzerini kaplayacak şekilde beşameli paylaştırın. En üste kaşar peyniri serpin. 1 su bardağı kaynamış suya 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip salçayı çözdürün biraz tuz bir kaç damla zeytinyağı katıp karıştırın. Fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 220C fırında peynirler eriyene kadar pişirin.


 


patlican saksi kebabi 2


 


 


      


No comments:

Post a Comment