Tuesday, December 3, 2013

ÇAM MANTARI KÖFTESİ




cam mantari koftesi 1
     Mantarların besleyici değeri yüksek,kalori değeri ise çok düşük olduğundan,diyet yapanlar ve vegan beslenenler için mantar kullanılarak alternatif menüler yaratılabilir.Özellikle bu mevsimde çoğalan yabani mantarlardan köfteler,çorbalar,makarnalarınız için mantarlı soslar yapabilirsiniz.Mantarın cinsine göre,içinde barındırdığı su oranı değiştiğinden,köfte yaparken şekil verecek kıvama getirmek için,bayat ekmek ölçüsünü arttırabilir veya galeta unu ekleyebilirsiniz.


Malzemeler:


  • 1/2 kg çam mantarı 

  • 1 adet kuru soğan

  • 2-3 diş sarımsak 

  • 2-3 dilim bayat ekmek

  • 1 çay kaşığı karabiber 

  • 1 çay kaşığı kimyon 

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber 

  • 1/2 demet maydanoz 

Yapılışı:


  • Mantarlar yıkanıp,temizlenir.

  • Kuru soğan,mantarlar ve bayat ekmek mutfak robotunda parçalanır.

  • Sarımsaklar çok az tuz ile havanda dövülür.

  • Maydanozlar ince ince kıyılır.

  • Geniş bir kabın içine alınan karışıma maydanoz,sarımsak,baharatlar ve tuzu eklenir.

  • Köfte şekli verilecek kıvamı alması için çok az un eklenebilir.

  • Hamurdan parçalar kopartılıp,kızgın yağa atılarak veya teflon tavada iki taraflı kızartılır.



cam mantari koftesi 2






No comments:

Post a Comment