Malzemeler:
- 1/2 kg çam mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 dilim bayat ekmek
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 demet maydanoz
- Mantarlar yıkanıp,temizlenir.
- Kuru soğan,mantarlar ve bayat ekmek mutfak robotunda parçalanır.
- Sarımsaklar çok az tuz ile havanda dövülür.
- Maydanozlar ince ince kıyılır.
- Geniş bir kabın içine alınan karışıma maydanoz,sarımsak,baharatlar ve tuzu eklenir.
- Köfte şekli verilecek kıvamı alması için çok az un eklenebilir.
- Hamurdan parçalar kopartılıp,kızgın yağa atılarak veya teflon tavada iki taraflı kızartılır.
No comments:
Post a Comment